joi, 3 decembrie 2009

o femeie inteligenta este inteligenta pana cand se indragosteste...

Se stie dintotdeauna ca femeia este fiinta sensibila, responsabila cu detaliile, frumosul, "inima" unei relații, cea careia lacrimile i se gasesc atragatoare, miciile stângăcii-sexy. Cu toată sila ce mi-o provoacă lozincile feministe (voi scrie despre asta intr-un post viitor) trebuie să recunoaștem că există femei inteligente, capabile, ambițioase ce se pot ridica cu ușurință la nivelul oricărui mascul dpdv profesional, care știu ce-și doresc și, mai important de atât, știu cum să obțină. Cu toate astea, în fiecare femeie zace o mamă sau o soție latentă, care la un moment dat își va cere tributul, avem în noi acea dorință de a avea grijă de cineva, de a copleși pe cineva cu toată afecțiunea de care suntem capabile, chiar dacă multe Dame de Fier încearcă să (își) nege acest aspect.
Există, însă un punct în care acest gen de creaturi lasă garda jos, permițându-i naturii să-și urmeze cursul firesc, astfel ca o prezență masculina își face loc în viața respectabilei dame.Ei bine, dragii babei, daca seniorul își face bine treaba și madam se-namoreaza, momentul în care hormoneii zburdă în a noastră Evă e la un sărut distanță, cam tot pe acolo pe unde devine de nerecunoscut.
Pe lângă semnalmentele evidente, vizibile celor din jur, schimbarea se petrece, în primul rând la nivelul relației celor doi. și anume: sunt două posibile comportamente ale unei "destepte" inamorate, în opinia mea.
1.în primul rând, o femeie inteligentă știe întotdeauna ce ar trebui sa faca pentru a avea o relatie sanatoasa si fericita, cum ar trebui sa procedeze pentru a-si putea tine barbatul langa ea. Însă, cum nu te poți iubi după cărți, exista o mare posibilitate ca, odată atinsă de săgeata nemilosului Cupidon, femeia să fie mult prea control obsessesd pentru a-i lasa bietului om loc de a-si aduce aportul in relatie. Își va continua dictatura, va aduce autoritatea acasa, va încerca să controleze totul, de la sentimentele lui pt ea până la toate acțiunile lor, fapt care o va face sa piarda din calitatile intelectuale cu care a fost inzestrata si de care daduse dovada pana la momentul respectiv...ÎL VA PIERDE!

2. a doua problema a femeii indragostite este ca, fiind atat de prinsa in mrejele amorului, isi pierde orice urma de ratiune, ajungand sa sacrifice totul pe altarul iubirii, schimbandu-se in ochii omuli ei, pentru care inteligenta si puterea sa constituiau calitatile ce l-au facut sa o vrea ca partenera. Nimic din ce era inainte nu se regaseste in ea acum, ajungand o obsesivo-compulsiva ilogica si irationala.

Bineinteles, exemplele de mai sus sunt doar scenariile cele mai extremiste ale esecurilor in amor ale unui asemenea tip de femme, exista reprezentante ale sexului frumos dotate intelectual ce reusesc cu succes sa mentina flacara pasiunii aprinsa, impreuna cu armonia si ingredientele unei relatii reusite. Dar raman la ideea mea ca o femeie inteligenta este inteligenta pana cand se indragosteste, apoi ea devine o femeie...

3 comentarii:

  1. "o femeie inteligenta este intelingeta pana se indragosteste, apoi ea devine o femeie"
    - starea de iubire/indragosteala este o stare de lipsa de inteligenta, de prostie; iar aceasta stare este starea naturala a unei femei"
    Eu asta am inteles

    RăspundețiȘtergere
  2. punctele de suspensie de dupa ultimul cuvant lasa loc pentru alte atribute ale femeii...ideea postului e ca oricat de inteligenta ar fi o femeie, atunci cand se indragosteste uita sa actioneze ca atare, nicidecum ca devine proasta...
    Antonesensei...chiar trebuie sa te invat eu?:P

    RăspundețiȘtergere
  3. De acord cu voi...cand te indragostesti fie femeie fie barbat, cu siguranta lasi garda rationamentului mai jos.
    Acum uni o lasa mai jos decat alti...depinde de caracter.
    Intr-o relatie de succes cred ca trebuie sa gasesti un echilibru intre sentimente si rationament si lipsa sau supradoza uneia dintre astea doua duce la destramarea relatiei.

    RăspundețiȘtergere